Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Chleba ve vajíčku - zapečený chleba s vajíčkem

Zapečený chleba s vajíčkem

Ingredience: plátky tmavého chleba, 250 g čerstvých žampionů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 vejce, sýr brie, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř (podle chuti), olej, máslo na potření chleba

Postup: Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony. Po chvilce přidáme drcený kmín, rozetřený česnek, sůl a pepř. Smažíme tak dlouho, dokud se nevypaří tekutina, kterou žampiony pustily. Do zchladlé jíšky vmícháme vejce a žampionovou směs a řádně promícháme. Každý plátek tmavého chleba potřeme slabou vrstvou másla a rozdělíme na ně žampionovou směs. Na každý krajíček chleba dáme plátek sýru brie a chleby vedle sebe naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 °C, dokud sýr nezezlátne. Takto připravený chléb můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Zdroj: Chleba ve vajíčku
Zveřejněno: 28.5.2018



SiteMAP