Vepřová panenka recept - vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Suroviny:
- 300 g vepřové panenky
- 2 vrchovaté kávové lžičky nakládaného zeleného pepře
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 3 dl smetany na vaření (10%)
- 1 vrchovatá kávová lžička hladké mouky
- 1 špetka soli
Postup:
Panenku odblaňte a naporcujte přibližně na stejné kusy, cca 1,5 cm vysoké medailonky. Na pánvi rozpalte olej a medailonky zprudka opečte z obou stran, vyjměte z pánve a uložte do tepla. Do výpeku přidejte pepř, krátce prohřejte a zalijte smetanou se zašlehanou lžičkou mouky. Provařte ještě pár minut za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Dle chuti osolte. Maso můžete vrátit do omáčky prohřát, nebo rovnou servírovat a omáčkou jen přelít.
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014