Facebook Twitter Pinterest email tisk

Vepřová líčka - vepřová líčka na smetaně

Vepřová líčka na smetaně

Ingredience: 1 kg vepřových líček, 200 g gazdovské slaniny, 250 ml (30%) smetany, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké proužky. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4 minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme a opepříme. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4 ponořené, a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka. Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4výkon dopečeme do měkka. Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Necháme 10 minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny nebo knedlík.

Zdroj: Vepřová líčka
Zveřejněno: 2.2.2017



SiteMAP