Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Vepřová líčka - vepřová líčka na pivu

Vepřová líčka na pivu

Ingredience: 1 kg vepřových líček, 1 l černého piva, 30 g másla, 200 g anglické slaniny, 100 g mrkve, 100 g petržele, 50 g celeru, 1 cibule, 1 červená cibule, 1 bobkový list, snítka tymiánu, snítka petrželové nati, špetka nového koření (mleté), 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 12 ks žampionů, kmín, sůl, pepř, olej, 2 lžíce plnotučné hořčice

Technologický postup: Vepřová líčka očistíme, odblaníme a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme anglickou slaninu. Přidáme pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a opečeme. Dochutíme hořčicí a vrátíme maso. Zalijeme pivem a dusíme cca 45 minut. Mezitím ve vedlejší pánvi orestujeme žampiony. Slijeme z nich přebytečnou šťávu a přidáme je k masu. Dusíme ještě 15 minut. Před podáváním odstraníme svazky bylinek.

Zdroj: Vepřová líčka
Zveřejněno: 2.2.2017



SiteMAP