Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Vanilkové rohlíčky - vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Ingredience: 210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Postup: Máslo necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá příliš měkké, můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 °C. Doba pečení je přibližně 5 minut, hlídáme. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Jsou krásně křehké hned po upečení.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky
Zveřejněno: 24.5.2018



SiteMAP