Facebook Twitter Pinterest email tisk

Recepty na uzené maso - uzené maso se špenátem

Uzené maso se špenátem

Ingredience: 1 kg uzeného masa, 450 g mraženého špenátu, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 zrnka celého nového koření, 5 zrnek celého pepře, 6 stroužků česneku, vegeta, olej, sůl, mleté černé koření, 180 g uzeného sýra, 1 vejce, 1 žloutek, 500 g listového těsta, sezamová zrníčka, hrubá sůl, celý kmín

Postup: Uzené maso dáme vařit do vody asi na 40 minut, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř a 3 stroužky česneku. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s plátky nakrájeného česneku. Přidáme rozmrazený špenát a společně podusíme. Přebytečnou tekutinu odstraníme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a ochutíme vegetou. Do teplého špenátu přisypeme najemno nastrouhaný uzený tvrdý sýr, který necháme chvíli vychladnout. Pak vmícháme žloutky, promícháme a odložíme na pár hodin na chladné místo dobře vychladnout. Listové těsto rozvalíme na pomoučené desce do tvaru obdélníku. Vychladnuté uzené maso obalíme po celém obvodu ochuceným špenátem, uložíme ho na rozválené těsto a zabalíme. Horní část těsta potřeme rozšlehanými vejci, posypeme sezamovými zrníčky, celým kmínem a hrubozrnnou solí. Přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 °C zapečeme.

Zdroj: Recepty na uzené maso
Zveřejněno: 2.9.2016



SiteMAP