Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta - tvarohové knedlíky neplněné

Tvarohové knedlíky neplněné

Ingredience: 250 g toustového chleba bez kůrky, 150 g dětské krupičky, 500 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, sůl, 400 g jahod, javorový sirup, moučkový cukr

Technologický postup: Z toustového chleba odkrájíme kůrky a rozmixujeme ho najemno. Přesypeme do větší mísy a přidáme mouku, tvaroh, změklé máslo, cukr, vaječné žloutky a špetičku soli. Pomocí rukou vypracujeme vláčné, lepivé těsto. To necháme 30 minut v chladu odpočívat. Vezmeme si hladkou mouku, pomoučíme si ruce a z těsta odebíráme kousky takové velikosti, abychom snadno ukouleli kuličky velikosti golfového míčku. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Mezitím jahody nakrájíme na menší kousky, hodíme je do rendlíku a podlijeme trochou vody, stačí asi tak panák až deci. Jahody necháme částečně rozvařit a podle své chuti je osladíme javorovým sirupem. Omáčku rozmixujeme dohladka a vmícháme do ní lžíci studeného másla (to, aby byla jemnější). Pokud se nám bude zdát řídká, můžeme ji ještě maličko zredukovat, tedy o něco déle vařit, aby se přebytečná tekutina odpařila a omáčka hezky zhoustla. Hotové knedlíčky vkládáme do vroucí vody a vaříme 8–10 minut. Opatrně vyjmeme z hrnce pomocí děrované lžíce, necháme krátce okapat v cedníku a můžeme servírovat. Hotové knedlíky podáváme přelité omáčkou, posypané moučkovým cukrem a můžeme ozdobit několika celými jahodami.

Zdroj: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zveřejněno: 29.6.2017



SiteMAP