Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Treska tmavá – recepty - treska na pánvi

Treska na pánvi

Ingredience: 900–1 100 g plátků z tresky tmavé, hladká mouka, rostlinný olej na smažení

Ingredience na omáčku: 3 šálky konzervovaných oloupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky, 1/2 lžičky soli, podle chuti čerstvě mletý černý pepř

Postup: Pokrájejte nahrubo rajčata. Do hrnce dejte olivový olej a česnek. Na středním plameni osmažte česnek do tmavohněda, poté jej vyjměte a vyhoďte. Přidejte rajčata, petrželku, sůl a pepř. Stáhněte plamen a povařte omáčku 15 až 20 minut, dokud nezhoustne a nezíská tmavší barvu. Mezitím nakrájejte rybu na kusy přibližně o velikosti 5 x 7,5 cm, obalte je v mouce, počkejte 5 až 10 minut, znovu je obalte v mouce a mouku na nich uhlaďte. Do pánve na smažení nalijte alespoň 2,5 cm rostlinného oleje a rozehřejte jej na 190 stupňů. Kusy ryb postupně osmažte vždy po několika do zlatohněda. Nechte je okapat na kuchyňských ubrouscích. Udržujte je v teple a je-li třeba, přihřejte omáčku. Osmažené ryby dejte na servírovací mísu, přelijte je omáčkou a podávejte.

Zdroj: Treska tmavá – recepty
Zveřejněno: 11.10.2016



SiteMAP