Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Tilápie - recepty - tilápie s houbami

Tilápie s houbami

Ingredience: 6 plátků tilápie, šťáva z citronu, sůl, mletý pepř, 60 g másla, 200 g mozzarelly, špetka bazalky, petrželová nať, 200 g hub, drcený kmín

Technologický postup: Porce ryb osolíme, opepříme, zlehka pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj porce ryb. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna cca 10 minut na 160–170 °C. Mezitím si očistíme houby, pokrájíme je a zpěníme na zbytku másla. Houby mírně osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme. Předpečenou rybu vyndáme, pokryjeme ji nakrájenými plátky mozzarelly a dopečeme poté ještě cca 5–10 minut, jen co se sýr roztaví. Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme podušenými houbami, posypeme posekanou bazalkou a petrželovou natí. Podáváme s pečenými bramborami, domácími hranolky nebo jen s pečivem a salátem.

Zdroj: Tilápie - recepty
Zveřejněno: 30.5.2017



SiteMAP