Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Tempura - tempura se zeleninou

Tempura se zeleninou

Ingredience: 2 mrkve, 1 cibule, 2 žluté papriky, 250 ml ledové minerální vody, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 200 g loupaných krevet, 200 g krabích tyčinek, olej, sůl

Ingredience na omáčku: 100 ml sójové omáčky, 50 ml rýžového vína, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru

Technologický postup: Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na proužky či špalíčky (6–7 cm dlouhé a 0,5 cm silné). Ledovou minerálku smíchejte s vajíčky a moukou, přidejte sůl. Vznikne řídké těsto. Pokud chcete, můžete použít pouze žloutky. Do těsta vložte zeleninu, krevety a krabí tyčinky. Pořádně je v něm promíchejte. V hluboké pánvi, nejlépe ve Woku, rozehřejte dostatečné množství oleje, aby se kousky daly úplně ponořit. Kousky obalené v ledovém těstíčku postupně dávejte do pánve s olejem. Jestli se některé slepí, roztrhněte je. Osmažte kousky dorůžova. Ze všech uvedených ingrediencí připravte omáčku. Namáčejte v ní usmaženou zeleninu a mořské plody.

Zdroj: Tempura
Zveřejněno: 30.5.2017



SiteMAP