Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Jak zavařit lečo - sterilované lečo bez cibule

Sterilované lečo bez cibule

Ingredience: masitá rajčata, paprika, sůl, olej

Postup: Umytá rajčata po odstranění hrubší části u stopky pokrájíme na kostky. Z papriky vyjmeme jadérka, vykrojíme žebra a pokrájíme na pásky. Do většího rendlíku dáme rozpálit olej a papriku na něm pár minut restujeme. Osolíme a přidáme rajčata. Za občasného míchání dusíme, dokud paprika nezměkne a rajčata nepustí šťávu. Pokud je třeba, ještě osolíme.

Plníme do čistých sklenic, otřeme vrch, zavíčkujeme. Sterilizujeme 20 minut od bodu varu na mírném ohni.

Cibule se může přidat až při otevření leča, pokud je třeba.

Zdroj: Jak zavařit lečo
Zveřejněno: 7.12.2017



SiteMAP