Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Šneci z listového těsta - Šneci z listového těsta se zelím

Šneci z listového těsta se zelím

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, 600 g kysaného zelí, 250 g uzeného masa, grilovací koření

Technologický postup: Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenicí směsí a pevně zavineme. Při zavinování opět těsto potíráme, protože nám vejce pečením podrží lépe směs ve šnecích. Závin potřeme zbylým vejcem (můžeme ještě i posypat kořením), pokrájíme na cca 2 cm široké dílky (šneky), které přeneseme na plech s pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 190 °C upéct dozlatova. Nejlepší jsou ještě vlažné, ale jíst je můžeme samozřejmě i vychladlé.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017



SiteMAP