Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Pěstování celeru - smažený celer v těstíčku

Smažený celer v těstíčku

Ingredience: 2 středně velké celery, šťáva z 1 citronu, 100 g polohrubé mouky na těstíčko a hladké mouky na obalení, 1 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 100 ml 10°piva, řepkový olej, vařené brambory, nasekaná pažitka, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř

Postup: Do vroucí osolené a citronem okyselené vody dejte celer nakrájený na půlcentimetrové plátky. Vařte je asi 3 minuty. Celer sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat. Připravte si těstíčko ušlehané z mouky, žloutku a piva. Mělo by být husté asi jako těsto na omelety. Osolte ho a potom do něj lehce vmíchejte bílkový sníh. Plátky celeru obalte v hladké mouce, pak v těstíčku a smažte je v široké pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami posypanými pažitkou a s omáčkou smíchanou z majonézy a rajského protlaku. Jedná se o netradiční celerový recept.

Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017



SiteMAP