Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Listové těsto - slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Ingredience: 500 g listového těsta, vejce, balkánský sýr, sušená rajčata, olivy, hermelín, brusinkový džem, niva, šunka, salátová okurka, klobása, kyselá okurka, anglická slanina

Technologický postup: Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5 x 5 cm a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčata na menší proužky, slaninu a šunku na proužky stočené do kornoutků, klobásu na kolečka a okurky na čtvrtiny plátků). Podle výše uvedené inspirace nebo vlastní fantazie klademe na těsto a trochu přitlačíme. Pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme do něj zašlehat na špičku nože utřeného česneku pro vůni) a pečeme při 250 °C dozlatova. Doba pečení se pohybuje mezi 7–9 minutami (raději hlídáme). Chutnají teplé, vlažné i vychladlé.

Zdroj: Listové těsto
Zveřejněno: 25.4.2017



SiteMAP