Facebook Twitter Pinterest email tisk

Penne arrabiata - recepty na penne arrabiata

Recepty na penne arrabiata



Penne alla arrabiata

Ingredience:

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata, kdo neví jak, stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce a bez zbytečných ztát. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte a můžete podávat.



Penne arrabiata se slaninou

Ingredience:

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata – stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce. Poté nakrájejte cibuli a slaninu na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.



Penne arrabiata z konzervovaných rajčat

Ingredience:

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a prolisovaným česnekem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte konzervovaná rajčata, chilli papričku a nechte chvíli dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte sůl, uvařené těstoviny a nasekanou petrželku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.



Penne arrabiata – Kluci v akci

Ingredience:

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Nakrájejte cibuli a česnek na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte drcená rajčata, sůl a sušené chilli koření a nechte dusit. Až se rajčata prohřejí, vmíchejte uvařené těstoviny a nasekanou bazalku s petrželkou, dochuťte. Před podáváním posypte sýrem Pecorino Romano.

Zdroj: Penne arrabiata
Zveřejněno: 20.11.2015



SiteMAP