Facebook Twitter Pinterest email tisk

Parní trouba - recept na vepřovou roládu v parní troubě

Recept na vepřovou roládu v parní troubě

Ingredience: 1,5 kg vepřové krkovice bez kosti, 200 g uzeného špeku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 cibule, 200 g uzené slaniny, 1 klobása, 1 bílek, vepřové sádlo, sůl, pepř

Technologický postup: Vepřovou krkovici podélně rozřízneme a přes potravinářskou fólii lehce naklepeme, abychom maso nepotrhali. Vyřízneme z něj pravidelný plát na roládu, odřezky použijeme do fáše. Plát osolíme a opepříme. Zbytky masa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bílek a rozmixujeme. Do směsi přimícháme kostičky uzené slaniny a fáš rozetřeme na plát krkovičky. Zasypeme na nudličky nakrájenou klobásou a zarolujeme. Roládu důkladně zavážeme provázkem, potřeme hořčicí a osolíme. Cibuli nakrájíme nahrubo, vhodíme do plné nádoby a na cibuli položíme roládu. Pečeme v troubě na režim horká pára 150 °C, čas přibližně 2 hodiny. Po upečení výpek z pekáče slijeme do kastrolu. Šťávu zredukujeme na čistý tuk, přebytečné sádlo slijeme a necháme jen dvě polévkové lžíce, které zaprášíme moukou, zarestujeme dozlatova a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Za občasného míchání necháme minimálně 20 minut vařit a poté omáčku dochutíme solí. Roládu nakrájíme na porce a podlijeme šťávou.

Zdroj: Parní trouba
Zveřejněno: 28.9.2016



SiteMAP