Facebook Twitter Pinterest email tisk

Focaccia - recept na přípravu focaccie

Recept na přípravu focaccie

Ingredience: 500 g hladké mouky na pizzu, 4 dl vlažné vody, ½ kostky čerstvého droždí, 1 lžíce soli, 5 cl olivového oleje extra virgin

Technologický postup: Připravte si větší mísu a odvažte do ní mouku, vodu, droždí, sůl a vařečkou vše prohněťte, a to minimálně 10 minut, aby bylo těsto krásně provzdušněné. Poté si vezměte druhou, ještě větší mísu a nalijte do ní vařící vodu. Do této mísy vložte tu menší s těstem a přikryjte utěrkou. Rychleji vám těsto vykyne. Až bude vykynuté, rozprostřete jej na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě chvilku vykynout. Poté do těsta udělejte prsty ďolíčky. Nakonec potřete olivovým olejem a posypte solí (hrubozrnnou). Teď dejte focacciu péct do trouby na 200 °C přibližně na 10–15 minut, aby byla krásně zlatavá. Po upečení ji pokrájejte na kousky či natrhejte a podávejte k jídlu, případně konzumujte samostatně.

Zdroj: Focaccia
Zveřejněno: 23.2.2017



SiteMAP