Facebook Twitter Pinterest email tisk

Kuře na kari - recept na kuřecí kari

Recept na kuřecí kari

Suroviny:

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na kousky, malé nebo větší, dle libosti. Vložíme do misky, k masu rozklepneme vejce, přidáme dvě lžičky solamylu, dvě lžičky kari koření a sůl podle chuti. Vše společně pořádně promícháme a necháme odležet. Solamyl s vejcem zabraňuje ztrátě šťavnatosti masa. Než se nám maso rozleží, nakrájíme si pórek na kolečka nebo půlkolečka, podle toho, jak je velký. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme naložené maso, aby neztratilo šťávu. Vyndáme a odložíme do misky. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájený pórek, poté přidáme kari koření podle chuti, malinko podlijeme vodou s trochou solamylu, který nám udělá sos. Nakonec přisypeme odložené maso z misky, promícháme a můžeme servírovat. Podáváme nejlépe s rýží.

Zdroj: Kuře na kari
Zveřejněno: 2.2.2016



SiteMAP