Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Butter chicken - recept na indické máslové kuře

Recept na indické máslové kuře

Ingredience: 1 000 g kuřecích prsou, 100 g másla, 1 cibule, 2 plechovky loupaných krájených rajčat, 4 lžíce bílého jogurtu, 100 ml smetany, 3 stroužky prolisovaného česneku, 3 cm čerstvého zázvoru, 4 lžíce drcených mandlí, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 5 lžiček koření Garam Masala, 4 lžičky sladké papriky, 4 lžičky mletého koriandru, 3 lžičky kurkumy nebo kari, 4 lžičky mleté skořice, 2 lžičky mletého kardamomu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy

Technologický postup: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. Připravíme si marinádu z oleje, soli, pepře, Garam Masala, papriky, koriandru, kurkumy/kari, skořice a kardamomu. Maso v marinádě důkladně promícháme a necháme asi 3 hodiny i déle rozležet v chladničce. Poté rozpálíme pánev (nejlépe Wok), přidáme trochu oleje, maso osmahneme a vyjmeme z pánve. Snížíme teplotu, na pánev přidáme 50 g másla a nakrájenou cibulku, osmahneme dozlatova. Přidáme zpět kostky masa a společně se směsí promícháme. Mezitím jsme si již do misky připravili směs: rajčata, jogurt, česnek, zázvor, mandle, cukr, citron. Tuto směs přilejeme do pánve k masu, promícháme a necháme cca 20 minut dusit. Průběžně promícháváme. Po 20 minutách přilijeme smetanu, dáváme pozor, aby se nesrazila, stále mícháme, krátce provaříme. Nakonec přidáme zbytek másla na zjemnění, případně dochutíme solí a ostatním kořením. Podáváme s indickou plackou Naan nebo s rýží Basmati.

Zdroj: Butter chicken
Zveřejněno: 16.5.2016



SiteMAP