Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Ptačinec žabinec jako léčivá rostlina - ptačinec pro chuť

Ptačinec pro chuť

Můžeme připravit třeba i špenát. Nebo ptačinec nasekejme na chleba. Nejlépe na sendvič – někteří lidé jsou na zelenou barvu alergičtí, nechť tedy žijí v domnění, že to, co jim chutnalo mezi chleby, byl obyčejný salát...

Z ptačince můžeme udělat i samostatný salát - nejlépe vrchní části lodyh (jsou měkčí než ty dolní) dobře opereme a natrháme nebo nakrájíme na malé kousky. Vhodná je zálivka z citronové šťávy, bylinkové soli a oleje nebo jogurtu. Povrch můžeme ozdobit nakrájeným vajíčkem vařeným natvrdo, nebo navrch dejme hrst opražených semínek, třeba ze slunečnice.

Ptačinec se dobře schová třeba i do karbanátků.

Zdroj: Ptačinec žabinec jako léčivá rostlina
Zveřejněno: 21.6.2017



SiteMAP