Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Pampeliškový med - pampeliškový med s třtinovým cukrem

Pampeliškový med s třtinovým cukrem

Ingredience: 400 hlaviček květů pampelišky bez stonků, 2 litry vody, 2 citrony i s kůrou v bio kvalitě, 2 kg třtinového cukru, jemné sítko nebo plátýnko čisté, vypařené, suché skleničky, větší hrnec

Postup: Nasbírané květy důkladně propláchneme vodou a zbavíme je všech nečistot. Květy necháme ideálně několik minut stát ve vodě, aby se z nich vyplavily nečistoty i hmyz. Propláchnuté květy vložíme do velkého hrnce. Přidáme na kolečka pokrájené citrony, zalijeme vodou a vaříme cca 15 minut. Poté odstavíme, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin louhovat na stinném místě. Po vylouhování květy přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko a lehce vymačkáme. Přidáme cukr a na mírném ohni vaříme přibližně 1,5 hodiny, často mícháme, dokud sirup nezačne houstnout. Jakmile je dostatečně hustý, naléváme ho ještě teplý do sklenic. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladu. Můžeme konzumovat ihned, je ale lepší nechat med alespoň několik dní odležet.

Zdroj: Pampeliškový med
Zveřejněno: 22.5.2018



SiteMAP