Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Ořechová bábovka - ořechová bábovka s jablky a rumem

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Ingredience: 4 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 150 g mletých ořechů, 2 větší jablka, 2 lžíce rumu, 1 hrnek hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 balení vanilkového cukru

Postup: Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, ořechy, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec rum. Do vymazané a strouhankou vysypané formy nalejeme těsto, dáme do předem vyhřáté trouby (na 180 stupňů Celsia) a pečeme cca 30 minut. Po třiceti minutách položíme na bábovku pečicí papír a pečeme ještě asi 15 minut.

Zdroj: Ořechová bábovka
Zveřejněno: 19.9.2016



SiteMAP