Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Dýňová polévka z dýně Hokaido - nejlepší dýňová polévka

Nejlepší dýňová polévka

Ingredience: 1 dýně Hokaido, 1 mrkev (není nutná), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, koření dle chuti (muškátový oříšek, kari, pepř, kurkuma)

Postup: Dýni rozpůlíme a lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a dýni. Podlijeme vodou a dusíme 15–20 minut. Směs rozmixujeme nebo jen rozmačkáme, některé kousky dýně můžete nechat vcelku. Dochutíme solí a kořením, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo bazalkou, opraženou houskou, a kdo má rád, může tento recept vylepšit lžící zakysané smetany.

Zdroj: Dýňová polévka z dýně Hokaido
Zveřejněno: 6.12.2016



SiteMAP