Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Zavařování kukuřice - nakládané kukuřičky

Nakládané kukuřičky

Ingredience: mladé kukuřičky, 250 g soli, 80 g cukru, 2,5 litru 8% octa, 6,5 litru horké vody, lze přidat stonek estragonu, hořčičná semínka, celý pepř, nové koření, úlomek skořice, hřebíček, popřípadě trochu koriandru, kolečka křenu nebo mrkve

Postup: Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60 °C, kukuřičky poté zalijeme tak, aby byly celé potopené v láku a cca 1 cm pod úrovní víčka. Sterilizujeme ve vodní lázni 20–25 minut při 85 °C.

Tip: Do hrnce na dno dejte utěrku, naskládejte sklenice, přikryjte a sterilizujte. Můžete i pár minut v troubě vyhřáté na 90 °C. Z tohoto množství ingrediencí vám vznikne 9,5 l nálevu.

Zdroj: Zavařování kukuřice
Zveřejněno: 13.8.2018



SiteMAP