Facebook Twitter Pinterest email tisk

Jehněčí maso - recepty - marinovaná jehněčí žebírka

Marinovaná jehněčí žebírka

Ingredience: 8 ks jehněčích žebírek, 4 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej

Technologický postup: Žebírka odblaníme a zbavíme tuku, nařízneme a lehce naklepeme. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, olejem, octem a s trochou pepře. Vzniklou směsí (marinádou) žebírka potřeme po obou stranách. Pak je poskládáme na sebe do misky a necháme v chladnu asi dvě hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat i přes noc, ničemu tím neublížíme. Když maso z marinády vyjmeme, necháme ho okapat a pak v rozpáleném tuku opečeme z každé strany asi 8–10 minut. Podáváme se zeleninou a různě upravenými bramborami.

Zdroj: Jehněčí maso - recepty
Zveřejněno: 13.2.2017



SiteMAP