Facebook Twitter Pinterest email tisk

Krevetová pomazánka - krevetový koktejl

Krevetový koktejl

Ingredience: 1 lžíce bílého vína, 1 hlávka ledového salátu, 1 špetka mleté papriky, 300 g vařených krevet

Ingredience podle chuti: rajčata, avokádo

Ingredience na zálivku: tabasco, 3 lžíce majonézy, citronová šťáva, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička brandy, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce worcesterové omáčky

Postup: Ledový salát opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Připravíme si 4 větší sklenice na nožičce. Nejlépe z tlustšího skla. Do skleniček navrstvíme ledový salát, přidat můžeme i rajčátka nebo plátky avokáda. Na zeleninu rozmístíme do každé sklenice alespoň čtyři předem uvařené krevety a zakapeme je pořádnou porcí citronové šťávy. V misce rozmícháme majonézu, kysanou smetanu, kečup, citronovou šťávu, tabasco, worcesterovou omáčku a jednu lžičku brandy nebo koňaku. Takto připravenou zálivkou přelijeme krevety ve sklenici a můžeme podávat. Podle chuti můžeme krevetový koktejl doplnit čerstvě mletým pepřem nebo špetkou papriky, případně lehčího chilli.

Zdroj: Krevetová pomazánka
Zveřejněno: 29.3.2018



SiteMAP