Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Frankfurtská polévka - krémová frankfurtská polévka

Krémová frankfurtská polévka

Ingredience: 1,35 l vývaru z kostí, 0,5 l mléka, 100 g jemných párků, 90 g hladké mouky, 65 g cibule, 50 g tuku, 10 g červené mleté papriky, 10 g polévkového koření, 0,3 g mletého černého pepře, čerstvá pažitka nebo petrželka, sůl

Postup: Na 2/3 výše uvedeného množství tuku orestujeme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou, připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku a pepř. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu přidáme mléko, polévku ještě krátce povaříme a pak ji procedíme pomocí hustého cedníku. Do procezené polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky a podušené na zbylé dávce tuku a znovu ji krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme tekutým polévkovým kořením, případně ji přisolíme a ještě důkladně povaříme. Při servírování jednotlivých porcí do polévky vkládáme jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku.

Zdroj: Frankfurtská polévka
Zveřejněno: 20.5.2018



SiteMAP