Facebook Twitter Pinterest email tisk

Bábovka - kefírová bábovka

Kefírová bábovka

Ingredience: 1 lžička jedlé sody, 200 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 2 sklenice kefírového mléka, 0,75 sklenice oleje, 350 g hladké mouky, na vymazání mouku a tuk

Postup: Připravíme si všechny suroviny na kefírovou bábovku. Je důležité, aby kefír a vejce měly pokojovou teplotu. Do mísy nasypeme odváženou mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Všechny suroviny dobře promícháme a velmi krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme kakao. Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Kefírovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme.

Zdroj: Bábovka
Zveřejněno: 6.11.2016



SiteMAP