Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Dušená kapusta - kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou

Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou



Suroviny:



Na omáčku:



Postup:

Potřebný počet kapustových listů (dle počtu porcí) spařte v osolené vodě, zchlaďte a nechte okapat. Mleté maso dobře promíchejte s jáhly, čočkou, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí. Jednotlivé porce masové směsi zabalte do kapustových listů a poté natěsno naskládejte do kastrolu nebo pekáče. Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahněte na oleji dozlatova, vmíchejte plátky česneku, orestujte rajský protlak, přidejte na větší kusy nakrájená rajčata a bylinky, zalijte vínem, krátce povařte a takto připravenou směsí přelijte kapustové závitky. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi jednu hodinu, omáčku nakonec dochuťte solí, popřípadě pepřem, a podávejte s čerstvým chlebem.

Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015



SiteMAP