Facebook Twitter Pinterest email tisk

Okurkový salát - japonský okurkový salát

Japonský okurkový salát

Ingredience: 1 okurka, 1 malá červená paprika, 1 malá žlutá paprika, 2 trsy řasy wakame, 4 lžíce sójové omáčky tamari, sezamový olej, sezam, 1 lžička perníkového koření

Technologický postup: Řasy dáme do misky, propláchneme a zalijeme vroucí vodou. Necháme 15–20 minut luhovat, dokud nezměknou. Následně vodu slijeme a necháme v lednici vychladit. Okurky nakrájíme na tenká kolečka, papriku na proužky a vložíme do větší mísy. Zastříkneme olejem, přidáme koření, nasekané řasy, sójovou omáčku, sezam a promícháme. Salát je nejlepší nechat nějakou dobu ležet v lednici, aby se důkladně spojily všechny chutě.

Zdroj: Okurkový salát
Zveřejněno: 16.2.2017



SiteMAP