Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Mazanec - jak dělají mazanec Kluci v akci

Jak dělají mazanec Kluci v akci

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 70 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dl mléka, 100 g másla, 3 žloutky, špetka soli, 50 g rozinek, rum na namočení rozinek, vejce na potření, 50 g mandlových lupínků

Postup: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků si Kluci v akci vypracují kynuté těsto. Vmíchají rozinky namočené v rumu a nechají hodinu kynout. Potom z těsta udělají bochník a položí ho na vymazaný plech. Opět nechají vykynout. Povrch bochníku nakrojí do kříže, potřou vajíčkem, posypou mandlemi a pečou asi 30 minut při teplotě 170 °C.

Tip: Kluci v akci radí, že pokud jste napekli mazance a nestačili je spořádat čerstvé, nic se neděje, mají pro vás radu cukrářky Lindy, která si přinesla recept po své babičce. Ač se receptura netváří nějak vznešeně, výsledek je výtečný!

Ingredience: starší mazanec, rybízová marmeláda, vejce, mléko, strouhanka, olej na smažení, moučkový cukr na posypání

Postup: Mazanec nakrájíme na plátky a ty ještě na půl, poté potřeme marmeládou a slepíme. Takto připravený mazanec máčíme ve vejci rozšlehaném s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova. Hotový pokrm poprášíme moučkovým cukrem.

Zdroj: Mazanec
Zveřejněno: 21.5.2018



SiteMAP