Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Buřty na pivu - jak dělají buřty na pivu Kluci v akci

Jak dělají buřty na pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 lahev piva

Technologický postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme ji do omáčky. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016



SiteMAP