Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Mazanec - hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Ingredience na potření: 1 vejce

Ingredience na těsto: 0,5 kostky másla, 5 lžic cukru krupice, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 špetka soli, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 0,5 hrnku mléka, citronová kůra, 0,5 kostky droždí (42 g)

Postup: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, trochu nastrouhané citronové kůry, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Přilijeme mléko a zaděláme hladké těsto, které necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout, pak vpracujeme mandle, vytvoříme bochánek, který dáme na plech a ještě asi 20 minut necháme kynout. Nakonec bochánek potřeme rozšlehaným vejcem, nahoře bochánku nůžkami nastřihneme kříž. Hotový mazanec vložíme do trouby a pečeme 10 minut v horké troubě, potom teplotu snížíme a mazanec pomalu asi 1 hodinu dopékáme.

Zdroj: Mazanec
Zveřejněno: 21.5.2018



SiteMAP