Facebook Twitter Pinterest email tisk

Gnocchi - gnocchi se špenátem a smetanou

Gnocchi se špenátem a smetanou

Ingredience: 500 g gnocchi, 200 ml smetany, 5 stroužků česneku, 2 hrsti baby špenátu, sůl, bazalka, 2 lžíce másla, 1 lžička kari

Technologický postup: Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi a následně je uvaříme. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1–2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily. Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru, a kdo chce, ať si zamíchá.

Zdroj: Gnocchi
Zveřejněno: 28.10.2016



SiteMAP