Facebook Twitter Pinterest email tisk

Gnocchi - gnocchi se smetanovou omáčkou

Gnocchi se smetanovou omáčkou

Ingredience na gnocchi: 500 g sýra ricotta, 50 g strouhaného parmazánu, 2 vejce (lehce prošlehaná), 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu, sůl (nejlépe mořská), drcený černý pepř, 150 g kozího sýra (rozdrobeného), lístky tymiánu

Ingredience na omáčku: 20 ml olivového oleje, 1 malá cibule, 300 g drobných hub (třeba žampionů), 300 ml smetany na vaření, 120 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru, 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků, mořská sůl, drcený černý pepř

Technologický postup: Nepřilnavý středně velký rendlík zahřejte na středním ohni. Vlijte olej, vsypte cibuli a opékejte 3 minuty, aby zesklovatěla. Vmíchejte houby a opékejte ještě 5 minut, doměkka. Přidejte smetanu, vývar a tymiánové lístky, osolte a opepřete a 10 minut zvolna vařte do zhoustnutí. Dejte stranou, udržujte v teple. Všechny přísady na gnocchi dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném vále z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové tenčí hady. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou. Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přes uvařené gnocchi přelijte houbovou omáčku a posypte sýrem a pepřem.

Zdroj: Gnocchi
Zveřejněno: 28.10.2016



SiteMAP