Facebook Twitter Pinterest email tisk

Tilápie - recepty - filety z tilápie

Filety z tilápie

Ingredience: 8 filetů z tilápie, 2 citrony, 2 stroužky česneku, olivový olej, mletý pepř, hrubozrnná sůl, bazalka, tymián, máta, rozmarýn, petrželová nať

Technologický postup: Filety z tilápie potřeme utřeným česnekem, okořeníme pepřem (v této fázi přípravy nesolíme), rybí plátky dáme do větší mísy, proložíme nasekanými bylinkami a přelijeme olivovým olejem. Necháme 2–4 hodiny marinovat v lednici. Filety zbavíme bylinek, vložíme je na děrovanou pánev (můžeme použít i alobalové misky) na gril nebo filety upneme do speciálních roštů na ryby, ryby posypeme hrubozrnnou solí a pokapeme šťávou z citronu. Zprudka opékáme na dobře rozpáleném roštu grilu 2–3 minuty z každé strany. Grilované filety přendáme na talíře, ozdobíme snítky bylinek a kolečky citronu a ihned podáváme se salátem, pečivem nebo brambory.

Zdroj: Tilápie - recepty
Zveřejněno: 30.5.2017



SiteMAP