Facebook Twitter Pinterest email tisk

Dušená mrkev na másle s vepřovým masem - dušená mrkev nasladko

Dušená mrkev nasladko

Ingredience: 700 g mrkve, 500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 lžíce másla, kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, muškátový květ, voda nebo vývar

Technologický postup: Cibuli nakrájíme a osmahneme na másle. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Dusíme doměkka, můžeme podlít trochou vody. Ke konci dušení přidáme mrkev, kterou jsme oškrábali a nakrájeli na jemná kolečka. Lehce podlijeme (pokud je to třeba), promícháme a dusíme jen na hranici měkkosti mrkve. Můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou. Ochutíme špetkou muškátového květu, cukru a případně dosolíme. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Zdroj: Dušená mrkev na másle s vepřovým masem
Zveřejněno: 27.6.2017



SiteMAP