Facebook Twitter Pinterest email tisk

Kuře na citronech - citronové kuře s česnekem

Citronové kuře s česnekem

Ingredience: 1 kuře, 2–3 stroužky česneku, šťáva ze dvou citronů, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky oregana, 2 citrony, zelená petrželka

Technologický postup: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na čtvrtky. Ze všech stran ho osolíme a rozložíme do pekáčku. V misce smícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, oregano a přelijeme přes porce kuřete. Obalíme je v marinádě, pekáč přikryjeme a marinujeme v chladu alespoň 1 hodinu nebo přes noc. Předehřejeme troubu na 250 °C, pekáč s porcemi kuřete otočenými kůží nahoru vložíme do trouby a zprudka zapečeme. Snížíme teplotu na 180 až 200 °C, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme pod poklicí doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou. Nakonec sundáme poklici a dopečeme kůrčičku dozlatova. Podáváme s dílky citronu, zelenou petrželkou a rýží nebo vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.

Zdroj: Kuře na citronech
Zveřejněno: 17.3.2016



SiteMAP