Facebook Twitter Pinterest email tisk

Citrónová poleva - citronová poleva z cukru krystal

Citronová poleva z cukru krystal

Ingredience: 500 g cukru krystal, voda, 2 lžičky citronové šťávy

Technologický postup: Cukr se ve vyšším hrnci zalije vodou tak, aby hladina byla přibližně o 1 centimetr vyšší. Pak se směs za stálého míchání vaří, dokud nedosáhne teploty 114 °C. Pak se ochladí na 30 až 40 °C, přimíchají se do ní 2 lžičky citronové šťávy a míchá se, dokud nezačne tuhnout. Poleva v určité chvíli začne tuhnout velmi rychle. Pokud je příliš tuhá, může se trochou vody naředit – přidáváním vody už pak poleva ale netuhne tak, jak by měla v ideální konzistenci.

Zdroj: Citrónová poleva
Zveřejněno: 23.5.2016



SiteMAP