Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Chleba ve vajíčku - chleba ve vajíčku s mozzarellou

Chleba ve vajíčku s mozzarellou

Ingredience: 4 plátky chleba, 8 plátků šunkového salámu, 4 vejce, mozzarella, špetka mletého pepře, špetka soli, pažitka nebo petrželka, rostlinný olej na smažení

Postup: Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout, dáme na rozpálený olej, vznikne tak jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme pažitkou. Přikryjeme salámem (na 1 vejce 2 kolečka), přikryjeme na plátky nakrájenou mozzarellou, přiklopíme vykrojeným středem chleba, jemně přimáčkneme, necháme zrůžovět. Pak převrátíme a dosmažíme druhou stranu. Podáváme s kečupem, hořčicí nebo tatarkou, případně se zeleninovým salátem, nebo jen ozdobíme rajčátkem, paprikou. Je to rychlá, výborná a vydatná večeře.

Zdroj: Chleba ve vajíčku
Zveřejněno: 28.5.2018



SiteMAP