Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Recepty na fazolovou polévku - Červená fazolová polévka

Červená fazolová polévka

Ingredience: 300 g bílých fazolí, 250 g anglické slaniny, 1 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, 1 masox, 1 rajčatový protlak, cukr, 4 párky, petrželka

Postup: Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody a pak je spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru. Vaříme 10–20 minut. Pak přidáme párky a vaříme ještě 20 minut. Vyjmeme slaninu a párky, nakrájíme je a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme usekanou petrželku. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.

Zdroj: Recepty na fazolovou polévku
Zveřejněno: 15.8.2015



SiteMAP