Facebook Twitter Pinterest email tisk

Pěstování celeru - celerové karbanátky pro vegany

Celerové karbanátky pro vegany

Ingredience: 350 g syrového oloupaného celeru, 300 g ovesných vloček, 300 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 sáčku koření na ryby, olej, hladká mouka

Postup: Celer pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Necháme mírně zchladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Přisypeme ovesné vločky, koření na ryby a sójovou omáčku. Pokud nemáme domácí vývar, odlijeme si vodu, ve které jsme vařili celer, a přidáme bujónovou kostku (zeleninovou, samozřejmě) a vlijeme do připravené směsi. Promícháme, zakryjeme a necháme minimálně 4 hodiny odležet (nejlépe přes noc). Po odležení vytvarujeme mokrýma rukama přibližně stejně velké karbanátky, které obalíme v mouce a osmažíme v dostatečném množství oleje. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk pomocí kuchyňské utěrky a podáváme se zeleninou, bramborovou kaší nebo pečivem.

Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017



SiteMAP