Facebook Twitter Pinterest email tisk

Pěstování celeru - celerová polévka podle Pauluse

Celerová polévka podle Pauluse

Ingredience: 500 g celeru, 50 g šalotky, 60 g másla, 125 ml bílého vína, 80 ml bílého portského vína, 1 l kuřecího vývaru, 0,4 l smetany, sůl, pepř, citronová šťáva, lanýžový olej

Příprava: Šalotku zlehka orestujeme na másle, přidáme oloupaný celer nakrájený na kostičky a společně restujeme asi 10 až 15 minut. Přidáme víno, portské a vývar a vaříme doměkka. Nakonec přidáme smetanu, provaříme, ochutíme a rozmixujeme. Před podáváním polévku propasírujeme přes jemný cedník a případně ještě trochu zředíme vývarem, přidáme pár kapek lanýžového oleje a vyšleháme tyčovým mixérem do pěny.

Tip: Podávejte takto připravené celerové velouté ve vydlabané bulvě celeru a částečně přikryjte seříznutým vrškem se srdíčkem zelené celerové natě. Budete mít nevšední zážitek.

Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017



SiteMAP