Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Nejlepší bramboračka - bramboračka podle Pohlreicha

Bramboračka podle Pohlreicha

Ingredience: 4 brambory, 1 cibule, 2 mrkve, 1 malý celer, 2 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka kmínu, 4 ks bobkového listu, ½ hrsti majoránky, sůl, mletý pepř, voda

Technologický postup: Nejprve namočte houby do litru horké vody. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte. Podlijte trochou vody a rozmíchejte dohladka. Přidejte namočené houby i s výluhem (myšleno s vodou, ve které jsou namočené), bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete. Polévku občas zamíchejte a vařte, dokud nebude zelenina měkká. Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Podávejte s čerstvým chlebem.

Zdroj: Nejlepší bramboračka
Zveřejněno: 23.5.2017



SiteMAP